Фестивал поезије младих и Невенов фестивал деце песника имали су нове промоције на "Бањалучком пјесмобоју", манифестацији посвећеној песницима средњошколцима.

У Бања Луци је 16. и 17. новембра одржана манифестација за песнике средњошколце "Бањалучки пјесмобој". Манифестација је започела изложбом слика "Артиквитети" Душана Поп Ђурђева, коју је отворио секретар Фестивала поезије младих у Врбасу и организатор Невеновог фестивала деце песника у Савином Салу, књижевник Бранислав Зубовић. У наставку програма чланови овогодишњег жирија Милица Бакрач и Бранислав Зубовић су промовисали књигу прошлогодишње победнице Дуње Вулић, која је била и најмлађи учесник на 56. Фестивалу поезије младих. "Бањалучки пјесмобој” се одржава у оквиру традиционалне манифестације "Дјечје царство" која промовише стваралаштво деце основношколског узраста.

"Из Врбаса на Врбас – био би најбољи мото, сарадње два наша врбаска фестивала, Невеновог у Савином Селу који окупља децу основношколског узраста, и Фестивала поезије младих – песника до 27. година старости, и 'Бањалучког пјесмобоја'. И једни и други афирмишемо дечије стваралаштво подстичући њихову креативност. А да то добро радимо показују манифестације које организујемо. Победник пјесмобоја, добитник 'Златног дивита' Павле Јовановић из Аранђеловца, али и други песници који су наступили, показали су завидан квалитет и верујем да ће се наћи на Фестивалу поезије младих у годинама које долазе", истакао је Бранислав Зубовић у изјави за бањалучке медије.

Извор: vrbas.net